Vepřová panenka plněná švestkami se slaninou a pečenými bramborami

Vepřová panenka plněná švestkami se slaninou a pečenými bramborami

Inspirace na oběd

Potřebujeme:

  • 1 vepřovou panenku
  • sušené švestky
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • olivový olej
  • plátky slaniny
  • menší brambory
  • rozmarýn
  • 3 stroužky česneku

Jak na to:

  1. Brambory si omyjeme a dáme na 10 minut vařit do osolené vody ve slupce. Po 10 minutách každou bramboru rozřízneme napůl, dáme do pekáče, lehce osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn, nastrouhaný česnek a zakápneme olivovým olejem. Vložíme do předehřáté trouby na 220 stupňů.
  2. Mezitím si panenku očistíme, nožem uděláme otvor, do kterého dáme sušené švestky a opečeme na pánvi (jen aby se maso zatáhlo).
  3. Obalíme ve slanině a přidáme do pekáče k bramborám.
  4. Pečeme cca 15 minut.
  5. Panenku máme radši protaženou než růžovou, ale zároveň není vysušená.
  6. Můžeme si připravit i jednoduchý bylinkový dip smícháním zakysané smetany a čerstvých bylinek.
Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *