Valašská kyselice

Potřebujeme:
- 500g kysaného bílého zelí
- 3 střední brambory
- 2 klobásky (nekupujte paprikové)
- sušené houby nebo čerstvé žampiony
- 3 kuliček nového koření
- 1 bobkový list
- 1 smetanu (33%)
- sušené švestky
- sůl, čerstvě mletý pepř
- máslo
- lžíce hladké mouky
Jak na to:
- Na trošce másla orestujeme nakrájenou klobásku, brambory, žampiony a švestky.
- Osolíme a opepříme, přidáme trochu majoránky a lžíci hladké mouky.
- Do polévky dáme nové koření, bobkový list, zalijeme vodou a vaříme 30 minut.
- Poté přidáme kysané zelí a vaříme dalších 20 minut.
- Dle chuti osolíme.
- Ke konci vaření přidáme do polévky smetanu a provaříme.
Please follow and like us: