Valašská kyselice

Valašská kyselice

Potřebujeme:

  • 500g kysaného bílého zelí
  • 3 střední brambory
  • 2 klobásky (nekupujte paprikové)
  • sušené houby nebo čerstvé žampiony
  • 3 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list
  • 1 smetanu (33%)
  • sušené švestky
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • máslo
  • lžíce hladké mouky

Jak na to:

  1. Na trošce másla orestujeme nakrájenou klobásku, brambory, žampiony a švestky.
  2. Osolíme a opepříme, přidáme trochu majoránky a lžíci hladké mouky.
  3. Do polévky dáme nové koření, bobkový list, zalijeme vodou a vaříme 30 minut.
  4. Poté přidáme kysané zelí a vaříme dalších 20 minut.
  5. Dle chuti osolíme.
  6. Ke konci vaření přidáme do polévky smetanu a provaříme.

 

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *