Smoothie z červené řepy

Smoothie z červené řepy

Červená řepa patří mezi kořenovou zeleninu a pro mě má nesmírný potenciál v kuchyni. Červená řepa se používala už v Mezopotámii, kde ale lidé jedli listy řepy a kořen nabízeli bohům. Časem se listy řepy se používaly k vázání ran a kořeny k léčebným účelům a pro delší život.

Červená řepa je úžasná. Obsahuje betain, díky kterému dokáže snížit krevní tlak, zlepšit průtok krve a také působí antiskleroticky. Pomáhá při zánětech, chrání vnitřní orgány a zvyšuje obranyschopnost. Ze zeleniny má nejvyšší podíl železa, takže se její konzumace doporučuje při anémii. Je uváděna i jako prevence proti rakovině.

U nás v kuchyni zaujímá červená řepa jedno z prvních míst. Dělám z ní pomazánky, polévka, hlavní jídla, nápoje i dezerty.

Inspirujte se a vyzkoušejte zdravé smoothie z červené řepy.

 

  • bulvu červené řepy
  • 2 pomeranče
  • 1 jablko

Jak na to:

  1. Červenou řepu si oloupeme a nakrájíme na malé kostky.
  2. Řepa je na mixování tvrdá, proto k ní přidáme šťávu ze dvou pomerančů a oloupané jablko nakrájené na kostky.
  3. Pořádně rozmixujeme a před podáváním necháme vychladit.

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *