Smažené žampiony s vařenými bramborami

Smažené žampiony s vařenými bramborami

Smažené jídlo u nás v kuchyni moc neděláme. Vlastně se dá ročně spočítat na prstech jedné ruky. Smaženým žampionům dvakrát do roka neodoláme 🙂

Potřebujeme:

  • žampiony
  •  2 vejce
  • hladká mouky
  • 4 lžíce mléka
  • strouhanka
  • brambory
  • máslo
  • olej na smažení
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • listová petržel

Jak na to:

  1. Žampiony si očistíme, omyjeme, osušíme a obalíme v hladké mouce. Poté předěláme do rozšlehánych vajec se špetkou soli a pepře a nakonec obalíme ve strouhance. Můžeme obal ještě jednou zopakovat (vejce-strouhanka).
  2. Do pánve nalijeme olej a žampiony osmažíme z obou stran dozlatova.
  3. Brambory si nakrájíme na kostky nebo půlky a vaříme v osolené vodě do změknutí. Po slití vody zalijeme brambory rozpuštěným máslem, přidáme nasekanou petržel a promícháme.

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *