Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Hustá rajčatová polévka zahřeje na těle i na duši…

Náš syn miluje všechny červené plody. Ať už je to ovoce nebo zelenina, vždy když si vybírá, sáhne po červené. Rajčata miluje na jakýkoliv způsob a proto patří rajčatová polévka mezi naše nejčastější.

Potřebujeme:

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 velké rajčata
  • 400g krájená rajčata v plechovce
  • 1 batáty brambora
  • menší mrkev
  • zeleninový vývar
  • bazalka
  • máslo

Jak na to:

  1. Cibuli si nakrájíme a zpěníme na trošce másla. Přidáme na kostky nakrájená čerstvá rajčata, batáty a mrkev.
  2. Do základu dáme rajčata v plechovce, osolíme, opepříme a za stálého míchání povařujeme. Nakonec zalijeme zeleninovým vývarem (případně vodou) a necháme cca 30 minut vařit. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem.
  3. Dle chuti můžete zjemnit smetanou nebo do každého talířku dát lžičku zakysané smetany s čerstvou bazalkou.racatova-2

Save

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *