Polentový dezert s ovocem

Polentový dezert s ovocem

Polenta je kukuřičká kaše, která je velmi oblíbená v Itálii.

Potřebujeme:

  • 125g kukuřičné mouky hrubé
  • 500ml vody
  • čerstvé ovoce – jahody, borůvky
  • máslo
  • datlový sirup
  • zakysaná smetana

Jak na to:

  1. Kukuřičnou mouku si zaleje vařící vodou a hned sliju. Nechám v hrnci a zaliju 0,5l vody.
  2. Za stálého míchání přivedeme k varu, poté snížíme na střední teplotu a mícháme dokud nepojme všechnu vodu.
  3. Pekáč nebo zapékací misku si vyložím pečícím papírem až k okraji a polentovou kaši dáme do pekáče a vyrovnáme stěrkou.
  4. Necháme vychladnout a po vychladnutí nakrájíme na kostky.
  5. Na trošce másla opečeme z obou stran.
  6. Na talíři přidáme ovoce, pokapeme sirupem a přidáme zakysanou smetanu.

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *