Polentový dezert s ovocem

Polenta je kukuřičká kaše, která je velmi oblíbená v Itálii.
Potřebujeme:
- 125g kukuřičné mouky hrubé
- 500ml vody
- čerstvé ovoce – jahody, borůvky
- máslo
- datlový sirup
- zakysaná smetana
Jak na to:
- Kukuřičnou mouku si zaleje vařící vodou a hned sliju. Nechám v hrnci a zaliju 0,5l vody.
- Za stálého míchání přivedeme k varu, poté snížíme na střední teplotu a mícháme dokud nepojme všechnu vodu.
- Pekáč nebo zapékací misku si vyložím pečícím papírem až k okraji a polentovou kaši dáme do pekáče a vyrovnáme stěrkou.
- Necháme vychladnout a po vychladnutí nakrájíme na kostky.
- Na trošce másla opečeme z obou stran.
- Na talíři přidáme ovoce, pokapeme sirupem a přidáme zakysanou smetanu.
Please follow and like us: