Pohankové rizoto s červenou řepou

Pohankové rizoto s červenou řepou

Recept na netradiční rizoto

Potřebujeme:

  • hrnek pohanky
  • bulvu červené řepy
  • 1 menší cibule
  • hrnek zeleninového vývaru
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • olivový olej
  • parmazán
  • čerstvá bazalka

Jak na to:

  1. Červenou řepu si očistíme a omyjeme a dáme vařit v osolené vodě cca 25 minut (dle velikosti bulvy).
  2. Pohanku si propláchneme a dáme do hrnce. Na jedne hrnek pohanky, dáme dva hrnky vody. Přidáme trochu soli a kapku olivového oleje. Pohanku přivedeme k varu a hned snížíme na nízký plamen a necháme pod pokličkou vařit, dokud nepojme vodu.
  3. Na pánvi si dáme lžíci oleje a orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme uvařenou pohanku, podlijeme hrnkem vývaru a přidáme na kostičky nakrájenou řepu a promícháme.
  4. Dle chuti osolíme a opepříme.
  5. Podáváme s hoblinkami parmazánu, ale je výborné i se sýrem cottage.

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *