Plněné pohankové rohlíčky

Plněné pohankové rohlíčky

Rohlíčky můžete naplnit čokoládou, ořechovou nebo ovocnou směsí

Pohanka působí léčivě na cévy, vrací jim pružnost, zmírňuje potíže s křečovými žílami, pomáhá při odbourání tuku v játrech a působí detoxikačně. Pokud si nedovedete představit pohanku v jídelníčku ve formě přílohy, vyzkoušejte pohankovou mouku, která je vhodná i pro celiaky.

Potřebujeme na 8 rohlíčků:

150g pohankové mouky

25g třtinového cukru

2 vajíčka

1 lžička prášku do pečiva

70g másla

čokoláda, nutela

Jak na to:

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Mouku prosejeme do mísy s práškem do pečiva. Přidáme 1 vajíčko, cukr a máslo (změklé). Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Na pomoučeném vále jej rozválíme na kruh a rozkrojíme na 8 částí (trojúhelníčky).
  3. Na širší konec dáme trochu nutely a kousky čokolády a zavineme do rohlíčků.
  4. Přeneseme na plech vyloženým pečícím papírem a potřeme rošlehaným vajíčkem.
  5. Pečeme 20 minut.

pohankove-rohlicky-2

 

Save

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *