Pikantní dýňová polévka

Dýňová sezóna je v plném proudu
Další varianta dyňové polévky pro milovníky ostřejších jídel.
Potřebujeme:
- 1 dýně Hokkaido
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 batát
- 1 lžíce kari
- půlka chilli papričky
- koření – sůl, pepř
- chleba na krutony, opražené slunečnicové semínka
Jak na to:
- Na trošce olivového oleje zpěníme na kousky nakrájenou cibuli, přidáme nakostičky nakrájenou dýni, mrkev, batát, nastrouhaný česnek. Základ restujeme, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku a zasypeme kari kořením. Stále mícháme, aby se nám základ nespálil a zalijeme vodou nebo vývarem.
- Vaříme 40 minut, potom rozmixujeme tyčovým mixérem. Můžeme (ale nemusíme) zjemnit smetanou.
- Polévku můžeme podávat s krutony i opraženými slunečnicovými sem
ínky.
Please follow and like us: