Pikantní dýňová polévka

Pikantní dýňová polévka

Dýňová sezóna je v plném proudu

Další varianta dyňové polévky pro milovníky ostřejších jídel.

Potřebujeme:

  • 1 dýně Hokkaido
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 batát
  • 1 lžíce kari
  • půlka chilli papričky
  • koření – sůl, pepř
  • chleba na krutony, opražené slunečnicové semínka

Jak na to:

  1. Na trošce olivového oleje zpěníme na kousky nakrájenou cibuli, přidáme nakostičky nakrájenou dýni, mrkev, batát, nastrouhaný česnek. Základ restujeme, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku a zasypeme kari kořením. Stále mícháme, aby se nám základ nespálil a zalijeme vodou nebo vývarem.
  2. Vaříme 40 minut, potom rozmixujeme tyčovým mixérem. Můžeme (ale nemusíme) zjemnit smetanou.
  3. Polévku můžeme podávat s krutony i opraženými slunečnicovými semdynovka2ínky.

 

Save

Save

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *