Pečený losos s bramborami

V dnešní době jsou čerstvé nebo chlazené ryby dobře sehnatelné. Proto bychom je měly zařadit do jídelníčku alespoň dvakrát týdně.
Losos obsahuje vysoký podíl bílkovin, omega 3 mastné kyseliny a vitamín D. Dostatek těchto látek působí přiznivě na kosti a také příznivě ovlivňují nervovou, svalovou a srdeční činnost.
Potřebujeme:
- steak z lososa
- citrón
- rozmarýn
- olivový olej
- koření- sůl, pepř
- brambory
Na bazalkový dip
- lístky bazalky
- 3 lžíce ricotty
- 2 lžíce bílého jogurtu
- sůl, pepř, citrónová šťáva
Jak na to:
- Steak z lososa si omyjeme a osušíme. Steak přendáme na alobal, opepříme, dáme snítko rozmarýnu, kolečko citrónu, zakápneme kapkou olivového oleje a zabalíme. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 15 minut.
- Brambory si uvaříme ve slupce v osolené vodě. Scedíme a přidáme trošku másla. Nakrájíme na kolečka.
- Dip – smícháme ricottu s bílým jogurtem, vmícháme nasekanou bazalku, osolíme, opepříme a doladíme citrónovou šťávou.
Please follow and like us: