Pečený losos s bramborami

Pečený losos s bramborami

V dnešní době jsou čerstvé nebo chlazené ryby dobře sehnatelné. Proto bychom je měly zařadit do jídelníčku alespoň dvakrát týdně.

Losos obsahuje vysoký podíl bílkovin, omega 3 mastné kyseliny a vitamín D. Dostatek těchto látek působí přiznivě na kosti a také příznivě ovlivňují nervovou, svalovou a srdeční činnost.

Potřebujeme:

  • steak z lososa
  • citrón
  • rozmarýn
  • olivový olej
  • koření- sůl, pepř
  • brambory

Na bazalkový dip

  • lístky bazalky
  • 3 lžíce ricotty
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • sůl, pepř, citrónová šťáva

Jak na to:

  1. Steak z lososa si omyjeme a osušíme. Steak přendáme na alobal, opepříme, dáme snítko rozmarýnu, kolečko citrónu, zakápneme kapkou olivového oleje a zabalíme. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 15 minut.
  2. Brambory si uvaříme ve slupce v osolené vodě. Scedíme a přidáme trošku másla. Nakrájíme na kolečka.
  3. Dip – smícháme ricottu s bílým jogurtem, vmícháme nasekanou bazalku, osolíme, opepříme a doladíme citrónovou šťávou.
Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *