Pečená treska s bulgurem

Recept na pečenou tresku v troubě se zeleninovým bulgurem
Potřebujeme:
- filety tresky
- lžička sušeného tymiánu
- sůl, čerstvě mletý pepř
- citrón
- máslo
- kousky sušených rajčat
- hrnek bulguru
- půlka cukety
- olivový olej
- 6 cherry rajčat
- hrst čerstvého špenátu
Jak na to:
- Filety tresky si omyjeme a pečlivě osušíme, osolíme, zlehka opepříme a posypeme tymiánem.
- Zapékací formu si vymažeme máslem, vyskládáme filety, posypeme kousky sušených rajčat a zakápneme šťávou z půlky citrónu a olivovým oleje. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů 20-25minut.
- Do hrnce dáme 1 hrnek bulguru a 2 hrnky vody. Lehce osolíme a přidáme lžičku olivového oleje. Bulgur přivedeme k varu, povaříme necelou minutu a odstavíme. Necháme pod poklicí dojít zhruba 15minut.
- Na pánvi si rozehřejeme kapku olivového oleje, přidáme na malé kostičky nakrájenou cuketu, kousky cherry rajčat a podlijeme trochou vody a necháme 5 minut dusit. Nakonec vmícháme lísty špenátu, uvařený bulgur, dle chuti osolíme nebo opepříme a promícháme.
- Na talíři posypeme natrhanou bazalkou.
Please follow and like us: