Pečená krůtí prsa s teplým čočkovým salátem

K pečenému masu nemusí být jako přílohy jen brambory a rýže.
Čočkový salát můžeme dát jako přílohu k masu nebo rybě nebo ho jíst samostatně.
Potřebujeme:
- krůtí prsa
- máslo
- 2 stroužky česneku
- koření – sůl, pepř, snítko tymiánu
Na čočkový salát:
- hrnek čočky
- 1 cibule
- 5 cherry rajčat
- menší cuketa
- česnek
- 2 žampiony
- olivový olej
- koření – sůl, pepř
Jak na to:
- Krůtí prsa si očistíme, omyjeme a osušíme. Pečeme vcelku, ale nařízneme několik plátků. Osolíme, opepříme a dáme do pekáče vymazaného máslem. Nastrouháme si česnek a dáme do každého zářezu mezi plátky. Přidáme snítko tymiánu, podlejeme vodou a dáme péct na 210 stupňů cca 35-40 minut.
- Čočku si přebereme, opláchneme a dáme vařit dle návodu. POZOR, čočku bychom neměli převařit a měla by být na skus, proto častěji ochutnáváme. Jakmile máme čočku ovařenou, tak ji scedíme, osolíme a opepříme.
- Na pánvi si rozehřejeme trošku olivového oleje a začneme restovat na drobno nakrájenou cibuli. Postupně přidáváme na kostičky nakrájenou cuketu cherry rajčata, žampiony a stroužek česneku. Jakmile máme orestováno vmícháme do čočky a dle potřeby osolíme a opepříme.
- Abychom měli k maso i nějakou omáčku, dáme do pánve po zelenině výpek z pekáče, zalijeme naběračkou vývaru a necháme provařit. Na zjemnění můžeme přidat trochu smetany.
- Vše podáváme za tepla.
Please follow and like us: