Pečená krůtí prsa s teplým čočkovým salátem

Pečená krůtí prsa s teplým čočkovým salátem

K pečenému masu nemusí být jako přílohy jen brambory a rýže.

Čočkový salát můžeme dát jako přílohu k masu nebo rybě nebo ho jíst samostatně.

Potřebujeme:

  • krůtí prsa
  • máslo
  • 2 stroužky česneku
  • koření – sůl, pepř, snítko tymiánu

Na čočkový salát:

  • hrnek čočky
  • 1 cibule
  • 5 cherry rajčat
  • menší cuketa
  • česnek
  • 2 žampiony
  • olivový olej
  • koření – sůl, pepř

Jak na to:

  1. Krůtí prsa si očistíme, omyjeme a osušíme. Pečeme vcelku, ale nařízneme několik plátků. Osolíme, opepříme a dáme do pekáče vymazaného máslem. Nastrouháme si česnek a dáme do každého zářezu mezi plátky. Přidáme snítko tymiánu, podlejeme vodou a dáme péct na 210 stupňů cca 35-40 minut.
  2. Čočku si přebereme, opláchneme a dáme vařit dle návodu. POZOR, čočku bychom neměli převařit a měla by být na skus, proto častěji ochutnáváme. Jakmile máme čočku ovařenou, tak ji scedíme, osolíme a opepříme.
  3. Na pánvi si rozehřejeme trošku olivového oleje a začneme restovat na drobno nakrájenou cibuli. Postupně přidáváme na kostičky nakrájenou cuketu cherry rajčata, žampiony a stroužek česneku. Jakmile máme orestováno vmícháme do čočky a dle potřeby osolíme a opepříme.
  4. Abychom měli k maso i nějakou omáčku, dáme do pánve po zelenině výpek z pekáče, zalijeme naběračkou vývaru a necháme provařit. Na zjemnění můžeme přidat trochu smetany.
  5. Vše podáváme za tepla.

img_20161128_222709

Save

Save

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *