Pastýřský koláč po našem

Pastýřský koláč po našem

Pastýřský koláč neboli Shepherd’s pie je jedním ze slaných koláčů, které patří mezi tradiční slané koláče v britské kuchyni. Nezakrývá se těstem, ale bramborou kaší.

Na tento recept jsem narazila při sledování americké verze soutěže Masterchef. Jednoduše řečeno jsem na něj skrz obrazovku dostala chuť. V originální verzi musí být úžasný, my jsme si jej doma poprvé připravili z dostupných ingrediencí a pojmenovali jej po našem.

 

Potřebujeme:

  • 400g mletého masa (použila jsem mleté vepřové)
  • 3 cibule (nakrájené na proužky)
  • kukuřice – malá plechovka Bonduelle
  • hrášek – malá plechovka Bonduelle
  • 250g žampionů (nakrájíme na plátky)
  • 800g brambor
  • koření – sůl, pepř, oregáno
  • olivový olej
  • máslo a mléko na bramborovou kaši

 

Jak na to:

  1. Zapneme troubu na 200 stupňů a připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme máslem. Začneme vařit brambory na kaši.
  2. Na pánvi si orestujeme mleté maso, které osolíme, opepříme a přidáme oregáno. Jakmile je maso orestované, vmícháme kukuřici a hrášek a ještě chvíli restujeme. Tuto směs dáme do zapékací mísy a máme hotovou první vrstvu koláče.
  3. Cibuli se žampiony zprudka orestujeme a poklademe v zapékacíme míse na maso, a tím uděláme druhou vrstvu.
  4. Poslední vrstvou je bramborová kaše, na které uděláme vidličkou rýhy. Na bramborovou kaši nalijeme trochu rozpuštěného másla a dáme na cca 10-15minut zapéct do trouby. Jakmile nám vrch kaše začne zlátnout, koláč vytáhneme.
  5. Po cca 5 minutách začínáme porcovat.

img_20161128_203932

 

 

Save

Summary
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *