Pastýřský koláč po našem

Pastýřský koláč neboli Shepherd’s pie je jedním ze slaných koláčů, které patří mezi tradiční slané koláče v britské kuchyni. Nezakrývá se těstem, ale bramborou kaší.
Na tento recept jsem narazila při sledování americké verze soutěže Masterchef. Jednoduše řečeno jsem na něj skrz obrazovku dostala chuť. V originální verzi musí být úžasný, my jsme si jej doma poprvé připravili z dostupných ingrediencí a pojmenovali jej po našem.
Potřebujeme:
- 400g mletého masa (použila jsem mleté vepřové)
- 3 cibule (nakrájené na proužky)
- kukuřice – malá plechovka Bonduelle
- hrášek – malá plechovka Bonduelle
- 250g žampionů (nakrájíme na plátky)
- 800g brambor
- koření – sůl, pepř, oregáno
- olivový olej
- máslo a mléko na bramborovou kaši
Jak na to:
- Zapneme troubu na 200 stupňů a připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme máslem. Začneme vařit brambory na kaši.
- Na pánvi si orestujeme mleté maso, které osolíme, opepříme a přidáme oregáno. Jakmile je maso orestované, vmícháme kukuřici a hrášek a ještě chvíli restujeme. Tuto směs dáme do zapékací mísy a máme hotovou první vrstvu koláče.
- Cibuli se žampiony zprudka orestujeme a poklademe v zapékacíme míse na maso, a tím uděláme druhou vrstvu.
- Poslední vrstvou je bramborová kaše, na které uděláme vidličkou rýhy. Na bramborovou kaši nalijeme trochu rozpuštěného másla a dáme na cca 10-15minut zapéct do trouby. Jakmile nám vrch kaše začne zlátnout, koláč vytáhneme.
- Po cca 5 minutách začínáme porcovat.
Summary
Published On
Average Rating





Please follow and like us: