Ořechová buchta

Ořechová buchta

Recept na rychlou oříškovou buchtu

Krém z mascarpone dodá buchtě ten správný šmrnc.

Potřebujeme:

(peču v malém hlubokém plechu)

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 0,5 hrnku polohrubé mouky
  • 0,5 hrnku třtinového cukru)
  • 2 lžičky kakaa
  • prášek do pečiva
  • ořechy – vlaššské, mandle
  • 0,5 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vajíčko

Na krém

  • mascarpone (kelímek 250g)
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • cukr dle chuti

Jak na to:

  1. Troubu si přeehřejeme na 180 stupňů, plech vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  2. V jedné míse smícháme vajíčko, olej a mléko. Ve druhé smícháme mouky, prášek do pečiva, cukr, kakao a ořechy. Poté smícháme obě mísy dohromady. Těsto jde krásně vymíchat ručně. Nalijeme na plech a pečeme přibližně 20 minut. Jestli je těsto hotové, vyzkoušíme špejlí. Buchtu necháme vychladnout.
  3. Zatím si připravíme krém. Vyšleháme mascarpone se zakysanou smetanou a přidáme cukr dle chuti.
  4. Krém dáme na vychládlou buchtu a posypeme strouhanými vlašskými ořechy. Buchtu uchováváme noriskova-buchta1a chladnějším místě.

Save

Save

Save

Save

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *