Noky s boloňskou omáčkou

Noky s boloňskou omáčkou

Rychlý a vydatný oběd

Potřebujeme:

  • 300g mletého masa
  • 1 cibule
  • bramborové noky
  • krájená rajčata
  • rajčatový protlak (menší)
  • bazalka
  • parmazán
  • olivový olej
  • koření – sůl, pepř, oregáno, tymián

jak na to:

  1. Na oleji orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme mleté maso. Jakmile se maso zatáhne, osolíme, opepříme, přidáme špetku oregána a tymiánu, dáme krájené rajčata a rajčatový protlak. Směs promícháme a podlijeme trochou vody nebo vývaru pokud máme. Plotnu snížíme na minimum a necháme cca 10 minut probublávat.
  2. Noky dáme do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou nahoru, jsou hotové.
  3. Na talíři servírujeme s čerstvou bazalkou a hoblinkami parmazánu.noky-s-mletym-masem
Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *