(Ne)chilli con carne

Chilli con carne je vyhlášená specialita z Texasu. Já ji připravuji v nepálivé podobě, i tak má svůj říz 🙂
Potřebujeme:
- 400g mletého masa (hovězí, vepřové)
- 400g fazole v rajčatové omáčce
- 2 cibule
- 2 lžíce rajského protlaku
- 3 stroužky česneku
- červená paprika
- 2 rajčata
- vývar
- sůl, čerstvě mletý pepř, majoránka, červená paprika
- olivový olej
Jak na to:
- Na olivovém oleji si orestujeme na kostky nakrájenou cibuli. Jakmile zezlátne, přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku, cherry rajčata a nastrouháme česnek.
- Do orestované směsi přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme lžičku majoránky a červené papriky a dvě lžíce rajského protlaku.
- Když je maso zatáhlé, zalijeme vývarem (nebo vodou) a necháme dusit cca 30 minut. Poté přidáme fazole a vaříme dalších 20 minut. Směs by neměla být moc řídká.
- Dle chuti ještě dosolíme nebo dopepříme. Podávat můžeme s rýží nebo pečivem.
Please follow and like us: