(Ne)chilli con carne

(Ne)chilli con carne

Chilli con carne je vyhlášená specialita z Texasu. Já ji připravuji v nepálivé podobě, i tak má svůj říz 🙂

Potřebujeme:

  • 400g mletého masa (hovězí, vepřové)
  • 400g fazole v rajčatové omáčce
  • 2 cibule
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 3 stroužky česneku
  • červená paprika
  • 2 rajčata
  • vývar
  • sůl, čerstvě mletý pepř, majoránka, červená paprika
  • olivový olej

Jak na to:

  1. Na olivovém oleji si orestujeme na kostky nakrájenou cibuli. Jakmile zezlátne, přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku, cherry rajčata a nastrouháme česnek.
  2. Do orestované směsi přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme lžičku majoránky a červené papriky a dvě lžíce rajského protlaku.
  3. Když je maso zatáhlé, zalijeme vývarem (nebo vodou) a necháme dusit cca 30 minut. Poté přidáme fazole a vaříme dalších 20 minut. Směs by neměla být moc řídká.
  4. Dle chuti ještě dosolíme nebo dopepříme. Podávat můžeme s rýží nebo pečivem.

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *