Mrkvovo-batátový krém

Mrkvovo-batátový krém

Další z polévek, která zahřeje…

Pokud tomu zelenina dovolí, je ideální ji předpéct v troubě. Polévka má potom lepší chuť.

Potřebujeme:

  • 4 mrkve
  • 2 batáty
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Jak na to:

  1. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Na plech vyložený pečícím papírem dáme nakrájenou mrkev s batáty a pečeme cca 15 minut.
  2. Na trošce olivového oleje si orestujeme cibuli a jakmile zesklovatí přidáme zeleninu z trouby. Osolíme, opepříme, přidáme stroužek česneku a základ chvíli restujeme. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a vaříme cca 30 minut.
  3. Poté polévku rozmixujeme.
  4. Na pánev si dáme kapku oleje a zbylé dva stroužky česneku pokrájíme na plátky a opečeme. Polévku servírujeme s kapkou smetany a opečeným česnekem.

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *