Minestrone

Minestrone je hustá italská polévka. Základem polévky je zelenina a fazole, na konci polévky se přidávají těstoviny a parmazán. Minestrone patří mezi základy italské kuchyně a v podstatě neexistuje pevný tradiční recept.
U nás doma je Minestrone velmi oblíbená. Když ji jdu vařit, beru ten největší hrnec, který doma máme.
Potřebujeme:
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 malá cuketa
- 4 menší brambory
- 1 fazole v rajčatové omáčce
- 1 krájená rajčata
- olivový olej
- parmazán
- sůl, čerstvě mletý pepř
- hrst těstovin
- 2 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 1 stonek řapíkatého celeru
Jak na to:
- Do hrnce si dáme trochu olivového oleje, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, brambory, mrkev, celer a na plátky nakrájený česnek.
- Osolíme, opepříme, přidáme 1 krájená rajčata a základ restujeme asi 5 minut.
- Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a necháme táhnout cca 35 minut.
- Poté dáme do polévky nakrájenou cuketu, fazole v rajčatové omáčce a hrst těstovin.
- Vaříme dalších 10 minut.
- Pokud je nutné, přilíváme vodu, ale polévka by měla být hustší.
- Na talíři posypeme parmazánem a můžeme podávat.
Summary
Recipe Name
Minestrone
Author Name
veronicaskitchen
Published On
Average Rating





Please follow and like us: