Minestrone

Minestrone

Minestrone je hustá italská polévka. Základem polévky je zelenina a fazole, na konci polévky se přidávají těstoviny a parmazán. Minestrone patří mezi základy italské kuchyně a v podstatě neexistuje pevný tradiční recept.

U nás doma je Minestrone velmi oblíbená. Když ji jdu vařit, beru ten největší hrnec, který doma máme.

 

Potřebujeme:

  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 malá cuketa
  • 4 menší brambory
  • 1 fazole v rajčatové omáčce
  • 1 krájená rajčata
  • olivový olej
  • parmazán
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • hrst těstovin
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 1 stonek řapíkatého celeru

Jak na to:

  1. Do hrnce si dáme trochu olivového oleje, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, brambory, mrkev, celer a na plátky nakrájený česnek.
  2. Osolíme, opepříme, přidáme 1 krájená rajčata a základ restujeme asi 5 minut.
  3. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a necháme táhnout cca 35 minut.
  4. Poté dáme do polévky nakrájenou cuketu, fazole v rajčatové omáčce a hrst těstovin.
  5. Vaříme dalších 10 minut.
  6. Pokud je nutné, přilíváme vodu, ale polévka by měla být hustší.
  7. Na talíři posypeme parmazánem a můžeme podávat.

 

Summary
Recipe Name
Minestrone
Author Name
Published On
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)
Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *