Medailonky z vepřové panenky s rýží

Oběd, na kterém si pochutnají malí i velcí
Potřebujeme:
- vepřová panenka
- rýže (použila jsem parboiled)
- koření – sůl, pepř, oregáno
- olivový olej
- máslo
- listová petržel
- cuketa
- rajče
Jak na to:
- Vepřovou panenku si očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na širší plátky. Každý plátek osolíme, opepříme, přidáme špetku oregána a zprudka osmahneme na olivovém oleji z obou stran. Poté dáme do trouby na 200 stupňů a pečeme 8-10 minut. Těsně řed koncem, přidáme ještě plátek másla.
- Rýži si důkladně propláchneme a dáme vařit. Na 1 hrnek rýže, dáme 2 hrnky vody, kápneme trochu olivového oleje a osolíme. Rýži přivedeme k varu a poté snížíme na minimum a necháme jí dotáhnout cca 15 minut. Do hotové, rýže nasekáme listovou petržel.
- Nakrájená rajčata si společně s cuketou jemně podusíme na pánvi, osolíme a opepříme.
Please follow and like us: