Medailonky z vepřové panenky s rýží

Medailonky z vepřové panenky s rýží

Oběd, na kterém si pochutnají malí i velcí

Potřebujeme:

  • vepřová panenka
  • rýže (použila jsem parboiled)
  • koření – sůl, pepř, oregáno
  • olivový olej
  • máslo
  • listová petržel
  • cuketa
  • rajče

Jak na to:

  1. Vepřovou panenku si očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na širší plátky. Každý plátek osolíme, opepříme, přidáme špetku oregána a zprudka osmahneme na olivovém oleji z obou stran. Poté dáme do trouby na 200 stupňů a pečeme 8-10 minut. Těsně řed koncem, přidáme ještě plátek másla.
  2. Rýži si důkladně propláchneme a dáme vařit. Na 1 hrnek rýže, dáme 2 hrnky vody, kápneme trochu olivového oleje a osolíme. Rýži přivedeme k varu a poté snížíme na minimum a necháme jí dotáhnout cca 15 minut. Do hotové, rýže nasekáme listovou petržel.
  3. Nakrájená rajčata si společně s cuketou jemně podusíme na pánvi, osolíme a opepříme.

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *