Matcha cheesecake

Matcha je druh japonského čaje, který byl v minulosti oblíben u japonských samurajů i buddhistických mnichů. Čerstvé lístky se rozemelou na jemný prášek a ten se má široké spektrum využití – od čajových obřadů až po vaření. Matcha obsahuje mnoho antioxidantů, zvyšuje odolnost a vytrvalost lidského organismu, uklidňuje a přiznivě působí při redukci hmotnosti.
Zelený prášek Matcha jsem použila při pečení cheesecaku.
Potřebujeme:
Na korpus
- 200 g mléčných sušenek (BeBe)
- 100g změklého másla
Na těsto:
- 2 tvarohy
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 1,5 lžíce prášku matcha
- kůra z 1 citrónu
- 3 žloutky
- 2 lžíce cukru moučka
Na zdobení:
- matcha prášek
- čerstvé jahody
- cukr krupice dle potřeby
- 2 lžíce jahodové marmelády
- 3 lžíce vody
Jak na to:
- Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů a formu na dort si vyložíme pečícím papírem (jen na dno).
- Sušenky si rozdrtíme v mixéru nebo je můžeme dát do sáčku a rozdrtit je válečkem na těsto. Smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno formy.
- Prášek matcha si promícháme v bílém jogurtu.
- Do mísy robotu si dáme tvaroh, žloutky, cukr, kůru z 1 citrónu a jogurt s matchou. Necháme míchat na nízkých otáčkách, abychom neměli v náplni moc vzduchu.
- Náplň si nalijeme na korpus. S formou dvakrát bouchnu o stůl a dávám do trouby. Pečeme cca 35 minut. Náplň musí být pevná.
- Necháme vychladnout a pustíme se do jahod na ozdobu. Marmeládu s vodou si dáme do hrnce a prohřejeme (dle chuti přidáme trošku cukru krupice). Jahody nakrájené na půlky do směsi namočíme. Zůstanou nám krásně lesklé.
- Vychladlý cheesecake posypeme matcha práškem a do středu dáme lesklé jahody.
- Udržujeme v chladnu.

Please follow and like us: