Matcha cheesecake

Matcha cheesecake

Matcha je druh japonského čaje, který byl v minulosti oblíben u japonských samurajů i buddhistických mnichů. Čerstvé lístky se rozemelou na jemný prášek a ten se má široké spektrum využití – od čajových obřadů až po vaření. Matcha obsahuje mnoho antioxidantů, zvyšuje odolnost a vytrvalost lidského organismu, uklidňuje a přiznivě působí při redukci hmotnosti.

Zelený prášek Matcha jsem použila při pečení cheesecaku.

Potřebujeme:

Na korpus

  • 200 g mléčných sušenek (BeBe)
  • 100g změklého másla

Na těsto:

  • 2 tvarohy
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1,5 lžíce prášku matcha
  • kůra z 1 citrónu
  • 3 žloutky
  • 2 lžíce cukru moučka

Na zdobení:

  • matcha prášek
  • čerstvé jahody
  • cukr krupice dle potřeby
  • 2 lžíce jahodové marmelády
  • 3 lžíce vody

Jak na to:

  1. Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů a formu na dort si vyložíme pečícím papírem (jen na dno).
  2. Sušenky si rozdrtíme v mixéru nebo je můžeme dát do sáčku a rozdrtit je válečkem na těsto. Smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno formy.
  3. Prášek matcha si promícháme v bílém jogurtu.
  4. Do mísy robotu si dáme tvaroh, žloutky, cukr, kůru z 1 citrónu a jogurt s matchou. Necháme míchat na nízkých otáčkách, abychom neměli v náplni moc vzduchu.
  5. Náplň si nalijeme na korpus. S formou dvakrát bouchnu o stůl a dávám do trouby. Pečeme cca 35 minut. Náplň musí být pevná.
  6. Necháme vychladnout a pustíme se do jahod na ozdobu. Marmeládu s vodou si dáme do hrnce a prohřejeme (dle chuti přidáme trošku cukru krupice). Jahody nakrájené na půlky do směsi namočíme. Zůstanou nám krásně lesklé.
  7. Vychladlý cheesecake posypeme matcha práškem a do středu dáme lesklé jahody.
  8. Udržujeme v chladnu.
Matcha cheesecake
Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *