Losos s pistáciovo-bazalkovou krustou

Losos s pistáciemi a pohankou
Potřebujeme:
- filet čerstvého lososa
- pistácie
- listy čerstvé bazalky
- citrónová šťáva
- sůl, pepř
- olivový olej
- 1 hrnek pohanky
- 6 cherry rajčat
- menší cuketa
Jak na to:
- Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
- Lososa si stáhneme z kůže, omyjeme a osušíme. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
- V robotu si rozmixujeme hrst pistácií společně s lístky bazalky. Přidáme 1 lžíci olivového oleje a 2 lžíce citrónové šťávy. Touto směsí potřeme lososa, lehce opepříme a dáme do trouby péct na cca 20 minut.
- Pohanku si propláchneme, dáme vařit do hrnce (na 1 hrnek pohanky dáme 2 hrnky vody), osolíme a přidáme lžičku olivového oleje. Vaříme dokud nepojme všechnu vodu na nízkém stupni. Na pánvi si rozehřejeme kapku olivového oleje a zprudka orestujeme na kostičky nakrájenou cuketu a cherry rajčata. Přidáme uvařenu pohanku, promícháme a dle chuti osolíme a opepříme.
Please follow and like us: