Losos s pistáciovo-bazalkovou krustou

Losos s pistáciovo-bazalkovou krustou

Losos s pistáciemi a pohankou

Potřebujeme:

  • filet čerstvého lososa
  • pistácie
  • listy čerstvé bazalky
  • citrónová šťáva
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 1 hrnek pohanky
  • 6 cherry rajčat
  • menší cuketa

Jak na to:

  1. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
  2. Lososa si stáhneme z kůže, omyjeme a osušíme. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
  3. V robotu si rozmixujeme hrst pistácií společně s lístky bazalky. Přidáme 1 lžíci olivového oleje a 2 lžíce citrónové šťávy. Touto směsí potřeme lososa, lehce opepříme a dáme do trouby péct na cca 20 minut.
  4. Pohanku si propláchneme, dáme vařit do hrnce (na 1 hrnek pohanky dáme 2 hrnky vody), osolíme a přidáme lžičku olivového oleje. Vaříme dokud nepojme všechnu vodu na nízkém stupni. Na pánvi si rozehřejeme kapku olivového oleje a zprudka orestujeme na kostičky nakrájenou cuketu a cherry rajčata. Přidáme uvařenu pohanku, promícháme a dle chuti osolíme a opepříme.

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *