Losos s mačkaným hráškem a kukuřicí

Inspirace na lehký oběd
Potřebujeme:
- steak z lososa
- hrst čersvého hrášku
- hrst kukuřice
- olivový olej, máslo
- sůl, čerstvě mletý pepř
- čerstvá bazalka – hrst
- stroužek česneku
- citrón
- tymián
Jak na to:
- Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. Lososa si stáheneme z kůže, lehce opepříme, posypeme tymiánem.
- Lososa si dáme na alobal, přidáme kolečko citrónu, zabalíme a dáme péct do trouby na cca 15 minut.
- Hrášek si vyloupeme, dáme do hrnce a zalijeme vařící vodou a necháme v ní asi minutu. Hrášek scedíme, přidáme kousek másla a kukuřici a na mírném plameni necháme restovat. Lehce osolíme a opepříme.
- Česnek si prolisujeme, bazalku nasekáme najemno, přidáme lžíci olivového oleje, štávu z půlky citrónu a promícháme.
- Teplý hrášek s kukuřicí si trochu pomáčkáme, dáme na něj steak z lososa a pokapeme směsí z bazalky.
Summary
Recipe Name
Losos s mačkaným hráškem a kukuřicí
Author Name
veronicaskitchencz
Published On
Average Rating





Please follow and like us: