Losos s mačkaným hráškem a kukuřicí

Losos s mačkaným hráškem a kukuřicí

Inspirace na lehký oběd

Potřebujeme:

  • steak z lososa
  • hrst čersvého hrášku
  • hrst kukuřice
  • olivový olej, máslo
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • čerstvá bazalka – hrst
  • stroužek česneku
  • citrón
  • tymián

Jak na to:

  1. Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. Lososa si stáheneme z kůže, lehce opepříme, posypeme tymiánem.
  2. Lososa si dáme na alobal, přidáme kolečko citrónu, zabalíme a dáme péct do trouby na cca 15 minut.
  3. Hrášek si vyloupeme, dáme do hrnce a zalijeme vařící vodou a necháme v ní asi minutu. Hrášek scedíme, přidáme kousek másla a kukuřici a na mírném plameni necháme restovat. Lehce osolíme a opepříme.
  4. Česnek si prolisujeme, bazalku nasekáme najemno, přidáme lžíci olivového oleje, štávu z půlky citrónu a promícháme.
  5. Teplý hrášek s kukuřicí si trochu pomáčkáme, dáme na něj steak z lososa a pokapeme směsí z bazalky.

Summary
Recipe Name
Losos s mačkaným hráškem a kukuřicí
Author Name
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *