Losos s gnocchi a zeleninou

Potřebujeme:
- filet lososa
- čerstvou zeleninu – šalotka, cukrový hrášek, cuketa, paprika, cherry rajčata, česnek
- na noky – 300 g moučných brambor, 1 vejce, špetka soli, 100 g mouky
- citrón, sůl, čerstvě mletý pepř, tymián, rozmarýn
Jak na to:
Noky:
- Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Necháme je vychladnout, oloupeme a protlačíme nebo nastouháme do misky. Přidáme trošku soli, vajíčko a přisypáváme mouku dle potřeby.
- Těsto propracujeme rukama, vyválíme válečky a ty nakrájíme na potřebnou velikost noku a promáčkneme.
- Noky dáme do vroucí vody a jakmile vyplavou, necháme je ještě 2-3 minutky povařit.
Losos:
- Lososa si stáhneme z kůže a nakrájíme na velikost steaku.
- Lehce osolíme, opepříme, zakápneme šťávou z citrónu, přidáme snítko tymiánu a rozmarýnu. Zabaleného v alobalu dáme do vyhřáté trouby na 220 stupňů. Pečeme 10-15 minut, poté rozbalíme, zapneme gril a max 3 minuty grilujeme.
Zelenina
- Na trošce másla orestujeme šalotku, přidáme nakrájenou papriku, cuketu, rajče, stroužek česneku na plátky a překrojený cukrový hrášek.
- Směs osolíme a opepříme.
- Těsně před koncem přidáme do směsi uvařené noky a promícháme.
Please follow and like us: