Losos s bramborovým salátem

Tip nejen na štědrovečerní večeři
Na Štědrý večer nemusí být jen tradiční kapr.
Potřebujeme:
- losos
- olivový olej
- citrón
- bazalka
- rozmarýn
- koření – mořská sůl, pepř
- máslo
Jak na to:
- Lososa si stáhneme z kůže, omyjeme, osušíme a nakrájíme. Dáme do mísy, přidáme snítka rozmarýnu, lístky bazalky, zakápneme olivovým olejem, promícháme a necháme odležet přes noc v lednici.
- Troubu si přehřejeme na 220 stupňů, zapékací mísu si vymažeme máslem, naskládáme lososa, poklademe na něj plátky citrónu a dáme do trouby. Pečeme cca 15 minut, v posledních minutách přidáme plátek másla a zagrilujeme.
- Lososa podáváme s čerstvou bazalkou a zakápneme šťávou z citrónu.
Please follow and like us: