Losos s bramborovým salátem

Losos s bramborovým salátem

Tip nejen na štědrovečerní večeři

Na Štědrý večer nemusí být jen tradiční kapr.

Potřebujeme:

  • losos
  • olivový olej
  • citrón
  • bazalka
  • rozmarýn
  • koření – mořská sůl, pepř
  • máslo

Jak na to:

  1. Lososa si stáhneme z kůže, omyjeme, osušíme a nakrájíme. Dáme do mísy, přidáme snítka rozmarýnu, lístky bazalky, zakápneme olivovým olejem, promícháme a necháme odležet přes noc v lednici.
  2. Troubu si přehřejeme na 220 stupňů, zapékací mísu si vymažeme máslem, naskládáme lososa, poklademe na něj plátky citrónu a dáme do trouby. Pečeme cca 15 minut, v posledních minutách přidáme plátek másla a zagrilujeme.
  3. Lososa podáváme s čerstvou bazalkou a zakápneme šťávou z citrónu.

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *