Lasagne s mletým masem

Lasagne s mletým masem

Lasagne jsou italské tradiční velmi široké těstoviny. Omáčku k nim můžete měnit a vždy budou výborné.

Lasagne jsem si dávala běžně v restauracích, ale doma jsem je nedělala. Nevím proč, ale zdálo se mi to složité. Nakonec jsme si krabičku lasagní koupila. A od té doby jen kombinuji – zeleninové, tuňákové, sýrové a moje neoblíbenější s mletým masem.

Potřebujeme:

  • lasagne (kupte si ty, které nemusíte předem vařit)
  • 500g mleté maso
  • 400g krájená rajčata
  • 500g rajčatové pyré Valfrutta
  • parmazán
  • cibule
  • bazalka
  • cuketa
  • olivový olej
  • sůl, pepř, oregáno

Jak na to:

  1. Zapneme si troubu na 200 stupňů a zapékací misku vymažeme máslem.
  2. Uděláme si masovou směs – cibuli nakrájíme na malé kostičky a trošce olivového oleje orestujeme dokud nezesklovatí, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a přidáme oregáno. Jakmile je maso zatáhnuté, přidáme krájená rajčata a rajčatové pyré. Přikryjeme poklicí a necháme chvíli dusit.
  3. Do zapékací misky dáme vrstvu lasagní, rozetřeme masovou směs a na ni poklademe na kolečka nakrájenou cuketu. Následuje opět vrstva lasagní, masové směsy a cukety. Opakujeme k okraji zapékací mísy. Poslední vrstvou jsou lasgne. Ty zasypeme strouhaným parmazánem a celou mísu ještě polijeme zbylou šťávou z masové směsi.
  4. Dáme do trouby na cca 25 minut. Po vytažení chvíli počkáme a poté servírujeme s bazalkou.

 

Save

Save

Save

Save

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *