Krůtí polévka s petrželovými noky

Krůtí polévka s petrželovými noky

Silná polévka z krůtích krků, která zaručeně postaví na nohy

Místo tradičních nudlí a kostiček, můžete zapojit své děti na dělání noků a vykrajování mrkve do polévky 🙂

Potřebujeme:

  • 2 krůtí krky
  • 1 cibule (neoloupaná)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 větší mrkve
  • 1 petržel
  • libeček
  • jarní cibulka
  • koření – sůl, pepř, nové koření

Na petrželové noky:

  • hrubá mouka
  • 1 vajíčko
  • sůl
  • hrst nasekané petrželky

Jak na to:

  1. Krůtí krky si omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a postupně odebíráme pěnu, abychom neměli polévku zakalenou. Jakmile se nám pěna netvoří, osolíme, přidáme 3 kuličky pepře a 3 kuličky nového koření.  Vaříme cca 20 minut a poté přidáme mrkev, petržel, libeček, jarní cibulku, cibuli a česnek. Necháme táhnout ještě 1 hodinu.
  2. Potom vytáhneme krky a polévku přecedíme přes síto do druhého hrnce (ale nemusíte). Pak nastupuje práce pro děti 🙂 Mrkev nakrájíme na kolečka a vykrajujeme tvary (u nás hvězdičky) a pro tatínky (obírání krků).
  3. Do mísy si vyklepeneme 1 vajíčko, dáme nasekanou petržel, špetku soli a postupně přisypáváme mouku, dokud nám nevznikne hustší těsto. Tvarujeme do podoby noků a dáme do vařící se polévky. Jakmile jsou hotové, vyplavou nám nahoru.
  4. Do polévky dáme obrané maso, vykrajovanou zeleninu a můžeme podávat.

 

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *