Krůtí polévka s petrželovými noky

Silná polévka z krůtích krků, která zaručeně postaví na nohy
Místo tradičních nudlí a kostiček, můžete zapojit své děti na dělání noků a vykrajování mrkve do polévky 🙂
Potřebujeme:
- 2 krůtí krky
- 1 cibule (neoloupaná)
- 2 stroužky česneku
- 2 větší mrkve
- 1 petržel
- libeček
- jarní cibulka
- koření – sůl, pepř, nové koření
Na petrželové noky:
- hrubá mouka
- 1 vajíčko
- sůl
- hrst nasekané petrželky
Jak na to:
- Krůtí krky si omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a postupně odebíráme pěnu, abychom neměli polévku zakalenou. Jakmile se nám pěna netvoří, osolíme, přidáme 3 kuličky pepře a 3 kuličky nového koření. Vaříme cca 20 minut a poté přidáme mrkev, petržel, libeček, jarní cibulku, cibuli a česnek. Necháme táhnout ještě 1 hodinu.
- Potom vytáhneme krky a polévku přecedíme přes síto do druhého hrnce (ale nemusíte). Pak nastupuje práce pro děti 🙂 Mrkev nakrájíme na kolečka a vykrajujeme tvary (u nás hvězdičky) a pro tatínky (obírání krků).
- Do mísy si vyklepeneme 1 vajíčko, dáme nasekanou petržel, špetku soli a postupně přisypáváme mouku, dokud nám nevznikne hustší těsto. Tvarujeme do podoby noků a dáme do vařící se polévky. Jakmile jsou hotové, vyplavou nám nahoru.
- Do polévky dáme obrané maso, vykrajovanou zeleninu a můžeme podávat.
Please follow and like us: