Krémová bramboračka

Je tolik receptů na bramboračku. Vyzkoušejte hladkou krémovou s krutony.
Potřebujeme:
- 5 velkých brambor
- 2 střední mrkve
- 1 petržel
- kousek másla
- 150ml smetany
- 2 stroužky česneku
- menší cibule
- sůl, čerstvě mletý pepř
- lžička majoránky
- půl lžičky červené papriky
- chleba na krutony
Jak na to:
- Na kousku másla si orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky. Jakmile nám změkne, přidáme nakrájenou mrkev, česnek, petržel a brambory. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a červenou papriku.
- Základ chvíli restujeme a zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem.
- Vaříme 25 minut a poté rozmixujeme do hladka.
- Přidáme smetanu a dle chuti ještě okořeníme. Vaříme ještě 5 minut.
- Krutony si uděláme v troubě – kostičky chleba dáme na pečící papír a pečeme ve vyhřáte troubě na 200 stupňů dokud nezezlátnou.
Please follow and like us: