Krémová bramboračka

Krémová bramboračka

Je tolik receptů na bramboračku. Vyzkoušejte hladkou krémovou s krutony.

Potřebujeme:

  • 5 velkých brambor
  • 2 střední mrkve
  • 1 petržel
  • kousek másla
  • 150ml smetany
  • 2 stroužky česneku
  • menší cibule
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • lžička majoránky
  • půl lžičky červené papriky
  • chleba na krutony

Jak na to:

  1. Na kousku másla si orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky. Jakmile nám změkne, přidáme nakrájenou mrkev, česnek, petržel a brambory. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a červenou papriku.
  2. Základ chvíli restujeme a zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem.
  3. Vaříme 25 minut a poté rozmixujeme do hladka.
  4. Přidáme smetanu a dle chuti ještě okořeníme. Vaříme ještě 5 minut.
  5. Krutony si uděláme v troubě – kostičky chleba dáme na pečící papír a pečeme ve vyhřáte troubě na 200 stupňů dokud nezezlátnou.

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *