Kotleta na žampionech

Kotleta na žampionech

Recept na kotletu na žampionech s mačkanými bramborami nebo rýží

Potřebujeme na 4 porce:

  • 4 plátky vepřové kotlety
  • 250g čerstvých žampionů
  • 1 cibule
  • lžíce a půl sádla
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • čtvrt kelímku smetany
  • půl lžičky červené papriky
  • lžíce hladké mouky
  • vývar na podlití (pokud nemáme, tak vodu)
  • Na mačkané brambory – brambory, máslo, mléko, nasekané bylinky
  • jasmínová rýže

Jak na to:

  1. Plátky vepřové kotlety si na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
  2. Na pánvi rozehřejeme lžíci sádla a kotlety z obou stran necháme zatáhnout. Dáme bokem na talíř.
  3. Do pánve s výpekem dáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmahneme, přilejeme vývar (pokud nemáte, zalijte vodou).
  4. Kotlety vrátíme zpátky do pánve a přidáme půl lžičky červené papriky. Přikryjeme poklicí a necháme dusit cca 15 minut.
  5. Žampiony si očistíme, nakrájíme na plátky a na zbytku sádla orestujeme v jiné pánvi.
  6. K masu přidáme žampiony, smetanu a dalších 5 minut dusíme. Dle chuti osolíme a opepříme.
  7. Brambory si uvaříme, přidáme máslo, trochu mléka, nasekané bylinky a pomačkáme.

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *