Kotleta na žampionech

Recept na kotletu na žampionech s mačkanými bramborami nebo rýží
Potřebujeme na 4 porce:
- 4 plátky vepřové kotlety
- 250g čerstvých žampionů
- 1 cibule
- lžíce a půl sádla
- sůl, čerstvě mletý pepř
- čtvrt kelímku smetany
- půl lžičky červené papriky
- lžíce hladké mouky
- vývar na podlití (pokud nemáme, tak vodu)
- Na mačkané brambory – brambory, máslo, mléko, nasekané bylinky
- jasmínová rýže
Jak na to:
- Plátky vepřové kotlety si na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- Na pánvi rozehřejeme lžíci sádla a kotlety z obou stran necháme zatáhnout. Dáme bokem na talíř.
- Do pánve s výpekem dáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmahneme, přilejeme vývar (pokud nemáte, zalijte vodou).
- Kotlety vrátíme zpátky do pánve a přidáme půl lžičky červené papriky. Přikryjeme poklicí a necháme dusit cca 15 minut.
- Žampiony si očistíme, nakrájíme na plátky a na zbytku sádla orestujeme v jiné pánvi.
- K masu přidáme žampiony, smetanu a dalších 5 minut dusíme. Dle chuti osolíme a opepříme.
- Brambory si uvaříme, přidáme máslo, trochu mléka, nasekané bylinky a pomačkáme.
Please follow and like us: