Koláč s krémem a jahodami

Koláč s krémem a jahodami

Vynikající koláč pro všechny příležitosti – svátky, narozeniny, návštěvy nebo prostě jen tak ke kávě 😉

Potřebujeme:

Pracovala jsem s koláčovou formou o průměru 28cm.

Na korpus:

  • 260 g hladké mouky
  • 90 g cukr moučka
  • 125 g másla
  • 1 vejce

Na krém:

  • 1 vanilkový pudink
  • 500 ml mléka
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 90 g másla
  • 1 vanilkový cukr

Na ozdobu:

  • čerstvé jahody
  • 1 želatina

Jak na to:

  1. Změklé máslo, vejce, mouku a cukr smícháme a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme na 30 minut odpočinout v lednici.
  2. Troubu si rozheřejeme na 190 stupňů.
  3. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta kolečko, přeneseme do formu a utlačujeme rukou. Těsto několikrát propíchneme vidličkou, položíme na něj pečící papír a zatížíme pečícími kamínky nebo fazolemi (aby se nám těsto nenafouklo). Dáme péct do trouby na cca 20 minut dozlatova.
  4. Korpus necháme vychládnout a připravíme si krém. Nejdříve si připravíme pudink – pudinkový prášek s cukrem rozmícháme v mléce a za stálého míchání přivedeme k varu. Poté odstavíme a mícháme do zhoustnutí.
  5. Vyšleháme změklé máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink. Krém dáme na vychlazený korpus a necháme cca 20 minut v lednici zatuhnout.
  6. Na mírně ztuhlý krém si vyskládáme jahody a potřeme želatinou, kterou jsme si připravili dle návodu.
  7. Koláč uchovávejte v chladu.

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *