Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Recept na klasický karlovarský knedlík

Pokaždé si říkám, že se mi s karlovarským knedlíkem nechce hrát, ale vždycky za to hraní stojí 🙂

Potřebujeme na 3 porce (cca 12 koleček):

  • 4 rohlíky
  • 2 vajíčka
  • 80ml mléka
  • 50g hrubé mouky
  • nasekanou listovou petržel
  • sůl
  • potravinová fólie

Jak na to:

  1. Rohlíky si nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Zakápneme trochou mléka a necháme chvíli odstát. Po chvíli přidáme nasekanou listovou petržel.
  2. Z mouky, žloutků a mléka vytvoříme hladké těstíčko, které osolíme a přidáme k rohlíkům. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně vmícháme ke směsi z rohlíků a těstíčka.
  3. Na lince si rozprostřeme potravinovou fólii a nanášíme těsto. Já nedělám jeden velký knedlík, ale několik malých válečků. Můžete také zvolit moderní variantu a těsto udělat do tvaru koule. Fólii zavineme a zamotáme. Poté vytačujeme vzduch a formuje do tvaru válečku. Na obou koncích uděláme uzlíček a váleček ještě propíchneme vidličkou.
  4. Válečky dáme do vroucí vody a vaříme cca 10-15minut. Pokud uděláte jeden velký knedlík dobu vaření musíte prodloužit.
  5. Po vyjmutí sundáme fólii a můžeme podávat.

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *