Karbanátky s česnekovou bramborovou kaší

Karbanátky s česnekovou bramborovou kaší

Recept na tradiční masové karbanátky

Mleté maso si u nás našlo místo v kuchyni a mezi další oblíbené recepty patří karbanátky.

Potřebujeme pro 4 osoby:

  • 400g mletého masa
  • 1 cibule
  • vajíčko
  • strouhanka
  • česnek
  • koření- sůl, pepř, mletý kmín, majoránka
  • olej
  • Na bramborovou kaši – brambory, stroužek česneku, máslo a plnotučné mléko

Jak na to:

  1. Cibuli najemno nakrájíme, česnek prolisujeme nebo nastrouháme. Smícháme s mletým masem, vajíčkem, okořeníme a přidáváme strouhanku dle potřeby. Směs důkladně propracujeme a vytvarujeme bochánky.
  2. Na rozpáleném oleji smažíme dozlatova z obou stran. Můžeme také zprudka osmažit a dopéct v rozehřáté troubě.
  3. K bramborám na kaši přihodím větší stroužek česneku, osolím. Česnek poté nevytahuji a rozšťouchám s bramborami. Kaše má pak skvělou česnekovou chuť. Doladíme máslem a mlékem.
  4. Jako zeleninu můžeme podávat baby karotku, kterou si cca 10 minut povaříme a pak ji potřeme troškou másla (ale nemusíme).
Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *