Jahodové tvarohové knedlíky

Jednoduchý recept na bezmasý a výborný oběd
Potřebujeme (na 3 porce):
- 250g tvarohu
- 1 vejce
- 150g hrubé mouky
- špetka soli
- čerstvé jahody
- zakysaná smetana nebo bílý jogurt
- plátek rozpuštěného másla
- moučkový cukr
Jak na to:
- Z tvarohu, mouky, vajíčka a špetky soli si vypracujeme jemné těsto. Dáme ho na 15 minut do lednice.
2. Na pomoučeném válu si z těsta vyválíme váleček silný 5cm a rozkrájíme ho na stejně velká kolečka, které rozmáčkneme na placky.
3. Do středu každé placky vložíme jahodu a pečlivě ji zabalíme. Jahoda nesmí být vidět.
4. Knedlíky dáme do vroucí osolené vody a vaříme 6 minut.
5. Na talíři je polijeme zakysanou smetanou nebo jogurtem, posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozehřátým máslem.
Please follow and like us: