Jahodové tvarohové knedlíky

Jahodové tvarohové knedlíky

Jednoduchý recept na bezmasý a výborný oběd

Potřebujeme (na 3 porce):

  • 250g tvarohu
  • 1 vejce
  • 150g hrubé mouky
  • špetka soli
  • čerstvé jahody
  • zakysaná smetana nebo bílý jogurt
  • plátek rozpuštěného másla
  • moučkový cukr

Jak na to:

  1. Z tvarohu, mouky, vajíčka a špetky soli si vypracujeme jemné těsto. Dáme ho na 15 minut do lednice.

2. Na pomoučeném válu si z těsta vyválíme váleček silný 5cm a rozkrájíme ho na stejně velká kolečka, které rozmáčkneme na placky.

3. Do středu každé placky vložíme jahodu a pečlivě ji zabalíme. Jahoda nesmí být vidět.

4. Knedlíky dáme do vroucí osolené vody a vaříme 6 minut.

5. Na talíři je polijeme zakysanou smetanou nebo jogurtem, posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozehřátým máslem.

 

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *