Jahodová „marmeláda“

Tak jsem se trochu zapotila při vymýšlení názvu receptu. Je to marmeláda nebo není? Když už ani pomazánkové máslo není pomazánkové? 🙂
Prostě a jednoduše, na tuto jahodovou marmeládu potřebujete jen 3 věci, nemusíte nic vařit a výsledek je úžasný. Mažeme na chleba, na vánočku na rohlíky, přidáváme do jogurtu, k lívancům a většinou ji druhý den nemáme 🙂
Inspirujte se jednoduchou jahodovou marmeládou.
Potřebujeme:
- 200 g jahod
- 2 lžíce datlového sirupu
- 15 g chia semínek
Jak na to:
- Jahody si omyjeme, odkrojíme stopku a dáme do mixéru.
- Přidáme semínka a dvě lžíce datlového sirupu a promixujeme do hladka.
- Směs nalijeme do porcelánové misky a dáme do lednice.
- Chia semínka nám vytvoří gelovou konzistenci a zhruba po 30 minutách můžeme podávat.
Please follow and like us: