Jahodová „marmeláda“

Jahodová „marmeláda“

Tak jsem se trochu zapotila při vymýšlení názvu receptu. Je to marmeláda nebo není? Když už ani pomazánkové máslo není pomazánkové? 🙂

Prostě a jednoduše, na tuto jahodovou marmeládu potřebujete jen 3 věci, nemusíte nic vařit a výsledek je úžasný. Mažeme na chleba, na vánočku na rohlíky, přidáváme do jogurtu, k lívancům a většinou ji druhý den nemáme 🙂

Inspirujte se jednoduchou jahodovou marmeládou.

Potřebujeme:

  • 200 g jahod
  • 2 lžíce datlového sirupu
  • 15 g chia semínek

Jak na to:

  1. Jahody si omyjeme, odkrojíme stopku a dáme do mixéru.
  2. Přidáme semínka a dvě lžíce datlového sirupu a promixujeme do hladka.
  3. Směs nalijeme do porcelánové misky a dáme do lednice.
  4. Chia semínka nám vytvoří gelovou konzistenci a zhruba po 30 minutách můžeme podávat.

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *