Hrubá rajčatová polévka s chlebem focaccia

Hrubá rajčatová polévka s chlebem focaccia

Další varianta rajčatové polévky, která je ideální do sychravého počasí

Potřebujeme:

  • 1 kg čerstvých rajčat
  • 3 menší brambory
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • sůl, pepř, oregáno
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej, máslo
  • zeleninový vývar (lze nahradit vodou)

Jak na to:

  1. Do hrnce dáme lžíci olivového oleje a kousek másla. Přidáme nakrájenou cibuli, rajčata, brambory a česnek. Základ osolíme, opepříme, přidáme oregáno. Chvíli restujeme a poté zalijeme vývarem nebo vodou.
  2. Jakmile je zelenina měkká, rozmixujeme nahrubo. Do talíře přidáme nasekané lístky čerstvé bazalky. Horkou polévku podáváme s chlebem foccacia.

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *