Hrubá rajčatová polévka s chlebem focaccia

Další varianta rajčatové polévky, která je ideální do sychravého počasí
Potřebujeme:
- 1 kg čerstvých rajčat
- 3 menší brambory
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- sůl, pepř, oregáno
- čerstvá bazalka
- olivový olej, máslo
- zeleninový vývar (lze nahradit vodou)
Jak na to:
- Do hrnce dáme lžíci olivového oleje a kousek másla. Přidáme nakrájenou cibuli, rajčata, brambory a česnek. Základ osolíme, opepříme, přidáme oregáno. Chvíli restujeme a poté zalijeme vývarem nebo vodou.
- Jakmile je zelenina měkká, rozmixujeme nahrubo. Do talíře přidáme nasekané lístky čerstvé bazalky. Horkou polévku podáváme s chlebem foccacia.
Please follow and like us: