Hráškový krém s mátou

Hráškovou polévku můžeme připravit z čerstvého i mraženého hrášku
Polévka je u nás doma velmi oblíbená doma a podáváme ji třeba s krutony nebo smetanou.
Potřebujeme:
- 300g hrášku (čerstvý nebo mražený)
- 1 šalotka
- 3 menší brambory
- snítko máty
- zeleninový vývar
- olivový olej
- koření – sůl, pepř
Jak na to:
- Na trošce olivového oleje necháme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku.
- Přidáme na kostičky nakrájené brambory, hrášek a lístky máty. Základ chvíli restujeme (ne dlouho, ať hrášek nezešedne). Osolíme, opepříme a zalijeme zeleninovým vývarem (pokud nemáme, tak vodou).
- Vaříme cca 15-20minut a poté polévku rozmixujeme. Jestli máte rádi jemnější chuť, můžete přidat trochu smetany.
Please follow and like us: