Hráškový krém s mátou

Hráškový krém s mátou

Hráškovou polévku můžeme připravit z čerstvého i mraženého hrášku

Polévka je u nás doma velmi oblíbená doma a podáváme ji třeba s krutony nebo smetanou.

Potřebujeme:

  • 300g hrášku (čerstvý nebo mražený)
  • 1 šalotka
  • 3 menší brambory
  • snítko máty
  • zeleninový vývar
  • olivový olej
  • koření – sůl, pepř

Jak na to:

  1. Na trošce olivového oleje necháme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, hrášek a lístky máty. Základ chvíli restujeme (ne dlouho, ať hrášek nezešedne). Osolíme, opepříme a zalijeme zeleninovým vývarem (pokud nemáme, tak vodou).
  3. Vaříme cca 15-20minut a poté polévku rozmixujeme. Jestli máte rádi jemnější chuť, můžete přidat trochu smetany.

Save

Save

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *