Hrachová polévka

K dalším významným luštěninám bohatým na vitamíny a minerály patří hrách. Obsahuje rostlinné bílkoviny, vlákninu a proto by neměl v našem jídelníčku chybět.
Potřebujeme:
- 250g žlutý hrách (půlený)
- 1 cibule
- lžíce olivového oleje
- stroužek česneku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- lžička majoránky
- chleba na krutony
Jak na to:
- Hrách si přebereme, propláchneme a necháme namočený cca 3 hodiny.
- Vodu z hrachu slijeme.
- V hrnci si na lžíci oleje orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme hrách, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a chvíli restujeme.
- Poté zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem.
- Vaříme přibližně 45 minut a poté rozmixujeme dohladka ponorným mixérem.
- Polévku podáváme s krutony, které jsme si připravili v troubě.
Please follow and like us: