Hrachová polévka

Hrachová polévka

K dalším významným luštěninám bohatým na vitamíny a minerály patří hrách. Obsahuje rostlinné bílkoviny, vlákninu a proto by neměl v našem jídelníčku chybět.

Potřebujeme:

  • 250g žlutý hrách (půlený)
  • 1 cibule
  • lžíce olivového oleje
  • stroužek česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • lžička majoránky
  • chleba na krutony

Jak na to:

  1. Hrách si přebereme, propláchneme a necháme namočený cca 3 hodiny.
  2. Vodu z hrachu slijeme.
  3. V hrnci si na lžíci oleje orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme hrách, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a chvíli restujeme.
  4. Poté zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem.
  5. Vaříme přibližně 45 minut a poté rozmixujeme dohladka ponorným mixérem.
  6. Polévku podáváme s krutony, které jsme si připravili v troubě.

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *