Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Máme moc rádi italskou kuchyni. K ní neodmyslitelně patří i rizoto.

Když jsem poprvé dělala krémové rizoto, byla jsem překvapená, kolik vývaru jsem do něj musela dát. Připravte si ho tedy dostatek 🙂

Potřebujeme:

  • 1 hrnek rýže Arborio
  • 1 cibule
  • 4 žampiony
  • vývar
  • parmazán
  • máslo

Jak na to:

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile cbule zpění, přidáme rýži a na pánvi orestujeme. Začneme podlévat vývarem a promícháme.
  2. Na druhé pánvi si rozehřejeme trochu másla a orestujeme na plátky nakrájené žampiony. Dokud není rýže uvařená na skus, tak neustále podléváme vývarem. Těsně před koncem vmícháme orestované žampiony a strouhaný parmazán.
  3. Rizoto na talíři posypeme strouhaným parmazánem.img_20161128_180132

Save

Save

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *