Gazpacho

Gazpacho

Dříve jsem si nedovedla představit, že sním studenou polévku, protože mám ráda, když se z polévky kouří. Ale pak přišla touha vyzkoušet Gazpacho. 

Gazpacho je studená zeleninová polévka původem ze Španělska.  Má osvěžující účinky, takže je ideální do horkých letních dnů. A stejně jako italská polévka Minestrone, je na Gazpacho několik receptů.

Potřebujeme:

  • rajčata
  • 1 šalotka
  • 1 salátová okurka
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvá bazalka
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Jak na to:

  1. Rajčata si nařízneme do kříže, dáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou. Rajčata necháme cca 2 minuty spařit a poté oloupeme.
  2. Nakrájíme na kostky, dáme do mixéru společně s oloupanou okurkou, nakrájenou šalotkou a česnekem. Přidáme olej a lístky čerstvé bazalky. Důkladně rozmixujeme.
  3. Dle chuti osolíme a opepříme.
  4. Polévku necháme v lednici vychladit. Podáváme s krutony.

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *