Gazpacho

Dříve jsem si nedovedla představit, že sním studenou polévku, protože mám ráda, když se z polévky kouří. Ale pak přišla touha vyzkoušet Gazpacho.
Gazpacho je studená zeleninová polévka původem ze Španělska. Má osvěžující účinky, takže je ideální do horkých letních dnů. A stejně jako italská polévka Minestrone, je na Gazpacho několik receptů.
Potřebujeme:
- rajčata
- 1 šalotka
- 1 salátová okurka
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- čerstvá bazalka
- sůl, čerstvě mletý pepř
Jak na to:
- Rajčata si nařízneme do kříže, dáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou. Rajčata necháme cca 2 minuty spařit a poté oloupeme.
- Nakrájíme na kostky, dáme do mixéru společně s oloupanou okurkou, nakrájenou šalotkou a česnekem. Přidáme olej a lístky čerstvé bazalky. Důkladně rozmixujeme.
- Dle chuti osolíme a opepříme.
- Polévku necháme v lednici vychladit. Podáváme s krutony.
Please follow and like us: