Fazolové burgery

Tak trochu jiné burgery…
Potřebujeme na 6 ks:
- 6 domácích bulek (recept v sekci Pečení a dezerty)
- menší cuketa
- 1 fazole v rajčatové omáčce
- 1 šalotky
- 2 stroužky česneku
- sůl, čerstvě mletý pepř
- půl lžičky oregána
- 1 vejce
- 4 lžíce strouhanky
- olivový olej
- 6 plátku sýru čedar
- rajče
- salátová okurka
- rukola
- na dip – 1 lžíce majonézy, 2 lžíce řeckého jogurtu, 1 lžička hořčice, 1 lžička medu a pepř
Jak na to:
- Na trošce olivového oleje si orestujeme nakrájenou šalotku, česnek a cuketu.
- Fazole si necháme odkapat a dáme do mixéru. Přidáme směs z pánve a rozmixujeme. Předěláme do mísy, kde přidáme vajíčko, strouhanku, sůl, pepř a oregáno. Promícháme a uložíme na 30 minut do lednice.
- Troubu si předehřejeme na 210 stupňů.
- Ze směsi tvarujeme mokrýma rukama placky a vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pokapeme trochou olivového oleje a dáme péct na cca 20 minut.
- Připravíme si dip – smícháme jogurt, majonézu, hořčici a med. Dle chuti opepříme a dáme vychladit do lednice.
- Bulky si rozkrojíme, potřeme dipem, dáme na něj burger, sýr, rajče, okurek, rukolu, zakápneme dipem a zakryjeme bulkou.
- Podávát můžeme s hranolkami ze sladkých brambor.
Please follow and like us: