Fazolové burgery

Fazolové burgery

Tak trochu jiné burgery…

Potřebujeme na 6 ks:

  • 6 domácích bulek (recept v sekci Pečení a dezerty)
  • menší cuketa
  • 1 fazole v rajčatové omáčce
  • 1 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • půl lžičky oregána
  • 1 vejce
  • 4 lžíce strouhanky
  • olivový olej
  • 6 plátku sýru čedar
  • rajče
  • salátová okurka
  • rukola
  • na dip – 1 lžíce majonézy, 2 lžíce řeckého jogurtu, 1 lžička hořčice, 1 lžička medu a pepř

Jak na to:

  1. Na trošce olivového oleje si orestujeme nakrájenou šalotku, česnek a cuketu.
  2. Fazole si necháme odkapat a dáme do mixéru. Přidáme směs z pánve a rozmixujeme. Předěláme do mísy, kde přidáme vajíčko, strouhanku, sůl, pepř a oregáno. Promícháme a uložíme na 30 minut do lednice.
  3. Troubu si předehřejeme na 210 stupňů.
  4. Ze směsi tvarujeme mokrýma rukama placky a vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pokapeme trochou olivového oleje a dáme péct na cca 20 minut.
  5. Připravíme si dip – smícháme jogurt, majonézu, hořčici a med. Dle chuti opepříme a dáme vychladit do lednice.
  6. Bulky si rozkrojíme, potřeme dipem, dáme na něj burger, sýr, rajče, okurek, rukolu, zakápneme dipem a zakryjeme bulkou.
  7. Podávát můžeme s hranolkami ze sladkých brambor.

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *