Fazolová polévka

Fazolová polévka

Fazole mají vysoký obsah rostlinných bílkovin, vitamínů, minerálů a vlákniny.

Luštěniny mám ráda od malička. Ještě dnes si vzpomenu, jak jsme se sestrama u babičky na prázdninách loupaly fazoli a v polévce počítaly, kdo má více vlků a kdo oveček. 😉

Potřebujeme:

  • 250g  fazolí (ledvina)
  • 2 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 pár ostravských klobásek
  • listová petržel
  • lžíce červené papriky
  • sůl, pepř
  • lžíce sádla
  • lžíce hladké mouky

Jak na to:

  1. Fazoli si přebereme, propláchneme a necháme přes noc namočenou ve studené vodě.
  2. Vodu poté slijeme, fazoleme propláchneme a dáme vařit (nesolíme!). Vaříme do změknutí cca hodinu.
  3. Fazole si scedíme (ale vodu z uvařených fazolí zanecháme!).
  4. V hrnci si rozehřejeme sádlo, přidáme na drobé kousky nakrájenou cibulí, přidáme klobásku nakrájenou na kolečka, osolíme, opepříme, přidáme lžíci červené papriky, scezené fazole, nastouhaný česnek a restujeme. Zasypeme lžící hladké mouky, promícháme a zalijeme vodou z fazolí. Pokud jí máme málo, přidejte více vody.
  5. Vaříme 30 minut a dle chuti ještě osolíme nebo opepříme.
  6. Do hotové polévky dáme nasekané lístky petržele.

received_261455170958183

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *