Fazolová polévka

Fazole mají vysoký obsah rostlinných bílkovin, vitamínů, minerálů a vlákniny.
Luštěniny mám ráda od malička. Ještě dnes si vzpomenu, jak jsme se sestrama u babičky na prázdninách loupaly fazoli a v polévce počítaly, kdo má více vlků a kdo oveček. 😉
Potřebujeme:
- 250g fazolí (ledvina)
- 2 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 pár ostravských klobásek
- listová petržel
- lžíce červené papriky
- sůl, pepř
- lžíce sádla
- lžíce hladké mouky
Jak na to:
- Fazoli si přebereme, propláchneme a necháme přes noc namočenou ve studené vodě.
- Vodu poté slijeme, fazoleme propláchneme a dáme vařit (nesolíme!). Vaříme do změknutí cca hodinu.
- Fazole si scedíme (ale vodu z uvařených fazolí zanecháme!).
- V hrnci si rozehřejeme sádlo, přidáme na drobé kousky nakrájenou cibulí, přidáme klobásku nakrájenou na kolečka, osolíme, opepříme, přidáme lžíci červené papriky, scezené fazole, nastouhaný česnek a restujeme. Zasypeme lžící hladké mouky, promícháme a zalijeme vodou z fazolí. Pokud jí máme málo, přidejte více vody.
- Vaříme 30 minut a dle chuti ještě osolíme nebo opepříme.
- Do hotové polévky dáme nasekané lístky petržele.
Please follow and like us: