Dýňový biskupský chlebíček od maminky

Dýňový biskupský chlebíček od maminky

Osvědčený recept na vynikající vláčný chlebíček z dýně…

Recept na dýňový chlebíček jsem dostala od maminky. Je vynikající, vláčný a určitě stojí za vyzkoušení.

Potřebujeme:

  • 300g hladké mouky (nebo 200g hladké mouky a 100g hladké špaldové)
  • 300g třtinového cukru
  • 3 lžičky perníkového koření
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 500g nastrouhané dýně (na hrubém struhadle)
  • 4 vejce
  • 200g rozpuštěného másla
  • 1 pomeranč
  • oříšky, rozinky, dle chuti

Jak na to:

  1. Troubu přehřejeme na 180 stupňů a formu na biskupský chlebíček si vymažeme trochou másla a vysypeme.
  2. Vajíčka smícháme s rozpuštěným máslem a přidáme nastrouhanou dýni, vmícháme pomerančovou šťávu a kůru. Mouku, cukr, koření, sodu, prášek do pečiva smícháme dohromady a přidáme do směsi z dýně. Těsto propracujeme a přidáme rozinky a oříšky.
  3. Těsto nalijeme do formy a pečeme 30-40 minut dozlatova.
  4. Dýňový biskupský chlebíček můžeme z horní strany polét i čokoládou nebo můžeme podávat s domácí šlehačkou.
Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *