Dýňový biskupský chlebíček od maminky

Osvědčený recept na vynikající vláčný chlebíček z dýně…
Recept na dýňový chlebíček jsem dostala od maminky. Je vynikající, vláčný a určitě stojí za vyzkoušení.
Potřebujeme:
- 300g hladké mouky (nebo 200g hladké mouky a 100g hladké špaldové)
- 300g třtinového cukru
- 3 lžičky perníkového koření
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 500g nastrouhané dýně (na hrubém struhadle)
- 4 vejce
- 200g rozpuštěného másla
- 1 pomeranč
- oříšky, rozinky, dle chuti
Jak na to:
- Troubu přehřejeme na 180 stupňů a formu na biskupský chlebíček si vymažeme trochou másla a vysypeme.
- Vajíčka smícháme s rozpuštěným máslem a přidáme nastrouhanou dýni, vmícháme pomerančovou šťávu a kůru. Mouku, cukr, koření, sodu, prášek do pečiva smícháme dohromady a přidáme do směsi z dýně. Těsto propracujeme a přidáme rozinky a oříšky.
- Těsto nalijeme do formy a pečeme 30-40 minut dozlatova.
- Dýňový biskupský chlebíček můžeme z horní strany polét i čokoládou nebo můžeme podávat s domácí šlehačkou.
Please follow and like us: