Domácí těstoviny s bazalkovo-pistáciovým pestem

Recept na domácí těstoviny s pestem
Potřebujeme:
Na těstoviny
- 200g hladké mouky
- 2 vejce
- sůl
- 2 lžíce olivového oleje
Příprava těstovin
- Na vál si dáme mouku a uděláme do ní důlek. Do důlku vyklepneme vajíčka, přidáme sůl a olej. Příborovým nožem zapracujeme vajíčka do mouky a poté vypracujeme hladké nelepivé těsto.
- Těsto necháme 30 minut pod utěrkou odpočinout. Poté těsto rozdelíme na 4 části.
- Každou část rozválíme na tenký plátek a ten opatrně srolujeme. Ruličku nakrájíme jak široké těstoviny budeme chtít a rozmotáme. Těstoviny prosypeme moukou, aby se nám neslepily.
Na pesto
- čerstvé bazalkové listy
- pistácie
- olivový olej
- strouhaný parmazán
- 2 stroužky česneku
Příprava pesta
- Pokud nemáme hmoždíř, tak budeme sekat a strouhat 🙂
- Bazalku nasekáme na drobné kousky, dáme do misky, přidáme nastrouhané pistácie, česnek a parmazán. Poté přiléváme olivový olej, dokud směs není spojená.
Jak na to:
- Do většího hrnce nalijeme vodu a osolíme. Jakmile voda začne vařit, vhodíme tagliatelle do vody a vaříme cca 6-8 minut. Vodu slijeme a těstoviny vrátíme zpět do hrnce a přidáme pesto. Pořádně promícháme a necelou minutu prohřejeme. Posypeme parmazánem a ozdobíme bazalkou.
Please follow and like us: