Domácí těstoviny s bazalkovo-pistáciovým pestem

Domácí těstoviny s bazalkovo-pistáciovým pestem

Recept na domácí těstoviny s pestem

Potřebujeme:

Na těstoviny

  • 200g hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl
  • 2 lžíce olivového oleje

Příprava těstovin

  1. Na vál si dáme mouku a uděláme do ní důlek. Do důlku vyklepneme vajíčka, přidáme sůl a olej. Příborovým nožem zapracujeme vajíčka do mouky a poté vypracujeme hladké nelepivé těsto.
  2. Těsto necháme 30 minut pod utěrkou odpočinout. Poté těsto rozdelíme na 4 části.
  3. Každou část rozválíme na tenký plátek a ten opatrně srolujeme. Ruličku nakrájíme jak široké těstoviny budeme chtít a rozmotáme. Těstoviny prosypeme moukou, aby se nám neslepily.

Na pesto

  • čerstvé bazalkové listy
  • pistácie
  • olivový olej
  • strouhaný parmazán
  • 2 stroužky česneku

Příprava pesta

  1. Pokud nemáme hmoždíř, tak budeme sekat a strouhat 🙂
  2. Bazalku nasekáme na drobné kousky, dáme do misky, přidáme nastrouhané pistácie, česnek a parmazán. Poté přiléváme olivový olej, dokud směs není spojená.

Jak na to:

  1. Do většího hrnce nalijeme vodu a osolíme. Jakmile voda začne vařit, vhodíme tagliatelle do vody a vaříme cca 6-8 minut. Vodu slijeme a těstoviny vrátíme zpět do hrnce a přidáme pesto. Pořádně promícháme a necelou minutu prohřejeme. Posypeme parmazánem a ozdobíme bazalkou.domtest4domtest1domtest2domtest3domaci-tagliatele1

Save

Save

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *