Chřest se ztraceným vejcem a salátem

Chřestová sezóna v plném proudu.
Potřebujeme:
- 1 svazek zeleného chřestu
- 2 vejce
- hrst čerstvého špenátu
- ředkvičky
- čerstvý hrášek
- zálivka—med, hořčice, olivový olej, citrón
- sůl, pepř, máslo
Jak na to:
- Chřest si omyjeme a odkrojíme tvrdé konce. Dolní část oloupeme. Do hrnce si dáme vodu, sůl, pepř a trochu másla, přivedeme k varu a vaříme 4 minuty.
- Špenát si omyjeme, ředkvičky nakrájíme na plátky a hrášek vyloupeme.
- Lžičku medu, hořčice a lžíci olivového oleje smícháme a přidáme šťávu z půlky citrónu.
- Na chřest dáme ztracené vejce a salát pokapeme zálivkou.
- Dle chuti opepříme.
Please follow and like us: