Chai Latte Cupcakes

Inspirace od Janči
A je to tady! Podzim! Mé nejoblíbenější roční období. A proč? Protože jen podzim dokáže vyčarovat v přírodě takové kouzelné barvy. A když zrovna nevyrábím dekorace, nesbírám houby nebo šípky, tak experimentuji v kuchyni. Protože právě podzimní večery jsou k tomu jako stvořené! 🙂 Tentokrát jsem se pustila do Chai Latte Cupcakes. Inspiraci jsem získala na blogu www.veganotic.cz, návštěvu tohoto zajímavého blogu rozhodně doporučuji. 🙂
Potřebujeme:
- 1 + 1/3 hrnku polohrubé mouky
- ½ lžičky kypřícího prášku + ½ kypřícího prášku do perníku
- ½ lžičky jedlé sody
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 lžíce medu
- ¼ hrnku oleje
- 1 hrnek sójového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
- ½ hrnku bílého jogurtu
- 4 sáčky černého čaje
- 3 lžičky mleté skořice
- ½ lžičky mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kardamomu
- ½ lžičky mletého hřebíčku
Krém
- 200 g tvarohu
- ½ kelímku smetany ke šlehání
- 1 lžička medu
Jak na to:
- V menším rendlíku zahřejeme sójové mléko a než dosáhne bodu varu tak ho sejmeme z plotny.
- Vložíme do něj 4 sáčky s čajem, necháme přikryté louhovat 10 minut a poté pytlíky odstraníme.
- Do této směsi přidáme med, vanilkový extrakt, jogurt a olej.
- Poté vmícháme sypké směsi – mouku, kypřící prášek + kypřící prášek do perníku, sodu a koření (skořici, závor, kardamom, hřebíček).
- Formu na muffiny či košíčky na muffiny naplníme a pečeme cca 25 minut.
- Mezitím si připravíme krém na Cupcakes, které před podáváním nazdobíme a posypeme mletou skořicí.
Please follow and like us: