Červený hlávkový salát s řepou a kozím sýrem

Červený hlávkový salát s řepou a kozím sýrem

Červený hlávkový salát má původ ve Středomoří a patří mezi nejstarší druhy zeleniny. Oproti zelenému hlávkovému salátu má větší obsah karotenu, který přispívá k normální funkci imunitního systému. Dále obsahuje železo, vápník a fosfor, vitamíny C, B1, B2 a kyselinu listovou.

Vyzkoušejte úžasný zdravý salát plný vitamínů.

Potřebujeme:

  • červený hlávkový salát
  • 2 bulvy červené řepy
  • hrst čerstvého hrášku
  • kozí sýr
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • olivový olej
  • citrón (stačí pár kapek)

Jak na to:

  1. Začneme červenou řepou. Bulvy si dáme vařit na cca 30 minut (dle velikosti).
  2. Salát si omyjeme, překrájíme a vyložíme na talíř.
  3. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme vyloupaný hrášek a kozí sýr.
  4. Zakápneme olivovým olejem, lehce osolíme a opepříme.
  5. Dle chuti můžeme přidat pár kapek citrónové šťávy.

Recept ke stažení zde: Hlávkový salát s řepou a kozím sýrem

Summary
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *