Červený hlávkový salát s řepou a kozím sýrem

Červený hlávkový salát má původ ve Středomoří a patří mezi nejstarší druhy zeleniny. Oproti zelenému hlávkovému salátu má větší obsah karotenu, který přispívá k normální funkci imunitního systému. Dále obsahuje železo, vápník a fosfor, vitamíny C, B1, B2 a kyselinu listovou.
Vyzkoušejte úžasný zdravý salát plný vitamínů.
Potřebujeme:
- červený hlávkový salát
- 2 bulvy červené řepy
- hrst čerstvého hrášku
- kozí sýr
- sůl, čerstvě mletý pepř
- olivový olej
- citrón (stačí pár kapek)
Jak na to:
- Začneme červenou řepou. Bulvy si dáme vařit na cca 30 minut (dle velikosti).
- Salát si omyjeme, překrájíme a vyložíme na talíř.
- Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme vyloupaný hrášek a kozí sýr.
- Zakápneme olivovým olejem, lehce osolíme a opepříme.
- Dle chuti můžeme přidat pár kapek citrónové šťávy.
Recept ke stažení zde: Hlávkový salát s řepou a kozím sýrem
Summary
Published On
Average Rating





Please follow and like us: