Bramborové noky se špenátem

Špenát obsahuje hodně cenných živin, proto nemůže v naší kuchyni chybět…
Ideální oběd pro milovníky špenátu a bramborového těsta.
Potřebujeme:
Bramborové noky
- 300g moučných brambor (varný typ C)
- vajíčko
- 100g hrubé mouky
- sůl
- Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Necháme je vychladnout, oloupeme a protlačíme nebo nastouháme do misky. Přidáme trošku soli, vajíčko a přisypáváme mouku dle potřeby.
- Těsto propracujeme rukama, vyválíme válečky a ty nakrájíme na potřebnou velikost noku.
- Noky dáme do vroucí vody a jakmile vyplavou, necháme je ještě 2-3 minutky povařit.
Špenát
- 1 mražený špenát
- 2-3 stroužky česneku
- cibule
- máslo
- trocha mouky
- 200ml plnotučného mléka
- sůl, pepř
- Mražený špenát dáme do hrnce a podlijeme trochou vody. Mezitím si na pánvi na kousku másla necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Do špenátu nastrouháme česnek a necháme povařit. Vmícháme zesklovatělou cibulku, osolíme a opepříme.
- Do mléka si dáme lžici mouky a rozmícháme. Já používám pohankovou. Stačí jí málo, krásně a jemně zahustí. Navíc nemáte pocit mouky na jazyku. Mléko vylijeme do špenátu a mícháme.
- Špenát ještě necháme probulat.
- Servírujeme s natvrdo uvařeným vejcem.
Please follow and like us: