Bramborové noky se špenátem

Bramborové noky se špenátem

Špenát obsahuje hodně cenných živin, proto nemůže v naší kuchyni chybět…

Ideální oběd pro milovníky špenátu a bramborového těsta.

Potřebujeme:

Bramborové noky

  • 300g moučných brambor (varný typ C)
  • vajíčko
  • 100g hrubé mouky
  • sůl
  1. Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Necháme je vychladnout, oloupeme a protlačíme nebo nastouháme do misky. Přidáme trošku soli, vajíčko a přisypáváme mouku dle potřeby.
  2. Těsto propracujeme rukama, vyválíme válečky a ty nakrájíme na potřebnou velikost noku.
  3. Noky dáme do vroucí vody a jakmile vyplavou, necháme je ještě 2-3 minutky povařit.

Špenát

  • 1 mražený špenát
  • 2-3 stroužky česneku
  • cibule
  • máslo
  • trocha mouky
  • 200ml plnotučného mléka
  • sůl, pepř
  1. Mražený špenát dáme do hrnce a podlijeme trochou vody. Mezitím si na pánvi na kousku másla necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Do špenátu nastrouháme česnek a necháme povařit. Vmícháme zesklovatělou cibulku, osolíme a opepříme.
  2. Do mléka si dáme lžici mouky a rozmícháme. Já používám pohankovou. Stačí jí málo, krásně a jemně zahustí. Navíc nemáte pocit mouky na jazyku. Mléko vylijeme do špenátu a mícháme.
  3. Špenát ještě necháme probulat.
  4. Servírujeme s natvrdo uvařeným vejcem.

 

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *