Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram

Inspirace pro vaše vaření

Pečená treska s bulgurem

Pečená treska s bulgurem

Recept na pečenou tresku v troubě se zeleninovým bulgurem

Potřebujeme:

  • filety tresky
  • lžička sušeného tymiánu
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • citrón
  • máslo
  • kousky sušených rajčat
  • hrnek bulguru
  • půlka cukety
  • olivový olej
  • 6 cherry rajčat
  • hrst čerstvého špenátu

Jak na to:

  1. Filety tresky si omyjeme a pečlivě osušíme, osolíme, zlehka opepříme a posypeme tymiánem.
  2. Zapékací formu si vymažeme máslem, vyskládáme filety, posypeme kousky sušených rajčat a zakápneme šťávou z půlky citrónu a olivovým oleje. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů 20-25minut.
  3. Do hrnce dáme 1 hrnek bulguru a 2 hrnky vody. Lehce osolíme a přidáme lžičku olivového oleje. Bulgur přivedeme k varu, povaříme necelou minutu a odstavíme. Necháme pod poklicí dojít zhruba 15minut.
  4. Na pánvi si rozehřejeme kapku olivového oleje, přidáme na malé kostičky nakrájenou cuketu, kousky cherry rajčat a podlijeme trochou vody a necháme 5 minut dusit. Nakonec vmícháme lísty špenátu, uvařený bulgur, dle chuti osolíme nebo opepříme a promícháme.
  5. Na talíři posypeme natrhanou bazalkou.

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *