Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram

Inspirace pro vaše vaření

Losos s gnocchi a zeleninou

Losos s gnocchi a zeleninou

Potřebujeme:

  • filet lososa
  • čerstvou zeleninu – šalotka, cukrový hrášek, cuketa, paprika, cherry rajčata, česnek
  • na noky – 300 g moučných brambor, 1 vejce, špetka soli, 100 g mouky
  • citrón, sůl, čerstvě mletý pepř, tymián, rozmarýn

Jak na to:

Noky:

  1. Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Necháme je vychladnout, oloupeme a protlačíme nebo nastouháme do misky. Přidáme trošku soli, vajíčko a přisypáváme mouku dle potřeby.
  2. Těsto propracujeme rukama, vyválíme válečky a ty nakrájíme na potřebnou velikost noku a promáčkneme.
  3. Noky dáme do vroucí vody a jakmile vyplavou, necháme je ještě 2-3 minutky povařit.

Losos:

  1. Lososa si stáhneme z kůže a nakrájíme na velikost steaku.
  2. Lehce osolíme, opepříme, zakápneme šťávou z citrónu, přidáme snítko tymiánu a rozmarýnu. Zabaleného v alobalu dáme do vyhřáté trouby na 220 stupňů. Pečeme 10-15 minut, poté rozbalíme, zapneme gril a max 3 minuty grilujeme.

Zelenina

  1. Na trošce másla orestujeme šalotku, přidáme nakrájenou papriku, cuketu, rajče, stroužek česneku na plátky a překrojený cukrový hrášek.
  2. Směs osolíme a opepříme.
  3. Těsně před koncem přidáme do směsi uvařené noky a promícháme.

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *