Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram

Inspirace pro vaše vaření

Kringel

Kringel

Recept na estonský kringel

Potřebujeme:

  • 300g hladké mouky
  • 15g droždí
  • lžíce cukru krupice
  • 120ml vlažného mléka
  • 30g másla
  • špetka soli
  • 1 žloutek

Na náplň:

  • 60g másla
  • 4 lžíce cukru
  • 2 lžičky skořice
  • 40g mletých vlašských ořechů (nemusí být)

Jak na to:

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a zasypeme lžící cukru. Dáme na teplé místo, aby nám vzešel kvásek.
  2. Do mísy robotu dáme mouku, žloutek, roztopené máslo, špetku soli a kvásek.
  3. Vypracujeme hákem nelepivé těsto a dáme na 40 minut kynout na teplé místo.
  4. Po kynutí těsto rozválíme na tenký plát.
  5. Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
  6. Připravíme náplň – roztopené máslo, cukr, skořici a ořechy smícháme.
  7. Směsí potřeme celý plát a poté srolujeme do rolády.
  8. Roládu rozřízneme podélně na dva kusy. Oba kusy proplétáme a nakonec stočíme do tvaru věnce.
  9. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 25 minut při 180 stupních.

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *