Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram

Inspirace pro vaše vaření

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Potřebujeme:

Na těsto

  • 350 g hladké mouky
  • 220 g změklého másla
  • 30 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 1 žloutek

Náplň

  • 1,5 kg oloupaných jablek nakrájených na plátky
  • lžíce citrónové šťávy
  • půl lžičky skořice
  • trocha vody
  • 5 lžic medu nebo 80 g cukru krupice
  • 15 g másla
  • trocha mléka na potření

Jak na to:

  1. Změklé máslo si prošleháme s cukrem, vejcem a žloutkem. Postupně přisypáváme mouku a těsto zpracováváme ručně.
  2. Propracované těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme hodinu odležet v lednici.
  3. Jablka si oloupáme, nakrájíme na plátky, dáme na pánev a zapneme na střední stupeň. Přidáme cukr, citrónovou šťávu, skořici a trochu vody (asi 4 lžíce). Provaříme, odstavíme a přidáme máslo.
  4. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
  5. Těsto si vyválíme a vyložíme do formy a přesahující části odřežeme. Do formy naneseme jablečnou směs.
  6. Přebytečné kousky těsta znovu vyválíme a můžeme vykrojit různé tvary nebo udělat pásky na styl mřížkovaného koláče a naneseme je na náplň.
  7. Vrch koláče potřeme mlékem a dáme péct do trouby na cca 25-30 minut.

 

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *